Desert tarta cu mere

de CameliaR in Dulciuri, 5 Mar 2018 | 11134 vizualizari

 

O tarta cu mere care o sa va incante papilele gustative si o sa va faca sa priviti tot ce va inconjoara cu mai mult optimism. Pentru zilele incarcate de emotie negativa, eu va recomand aceasta tarta cu mere care este capabila sa va aduca zambet pe buze si in suflet.  

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 250 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 70 g zahar pudra
  • 120 g unt moale
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de apa
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere mari
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Extra:
  • 5 mere
  • gem de caise
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Mod de preparare:

Crusta:

Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor. La final trebuie sa obtinem un amestec cu textura nisipoasa. Amestecam galbensul de ou cu cele 3 linguri de apa iar apoi il incorporam in mixul obtinut anterior. Amestecam bine aluatul pana obtinem o pasta compacta. Impachetam aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Spalam merele, le decojim si le curatam de samburi. Taiem merele in cubulete mici. Adaugam merele intr-o tigaie. Punem untul, scortisoara si zaharul. Le lasam la foc potrivit aproximativ 5-10 minute. Amestecam din cand in cand.

Scoatem aluatul din frigider. Presaram faina pe masa de lucru iar apoi cu un sucitor intindem aluatul cu grija. Imbracam forma de tarta cu aluatul intins. 

Adaugam umplutura de mere peste aluat si o distribuim uniform.

Intr-un bol batem un ou cu smantana.

Punem peste umplutura amestecul de ou și smântână.

Taiem cele 5 mere in fasii potrivite. Le punem intr-un bol si le amestecam cu zeama de lamaie. Decoram suprafata tartei cu fasiile de mere.

Ungem merele cu gem de caise. 

Coacem tarta pentru 45 - 50 de minute la 200 grade C (eu am folosit un cuptor electric). Marginile trebuie frumos rumenite.

Se serveste ca atare sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare